Min historia

Ni kanske känner igen er i uttrycket: “Sedan jag blev pensionär har jag aldrig varit så upptagen som nu.”  Min historia är en krokig väg genom både djungel och öken. Vettlösa beslut har avlöst dåliga beslut och under årens lopp har jag förlorat allt i omgångar. Låter det trist? Men viktigast har varit insikten att det inte hjälper en själ att vinna hela världen om man förlorar sig själv.

Jag har haft ett omväxlande och erfarenhetsrikt liv som har spänt över olika utmaningar på flera språk i olika kulturer och i många länder. Jag har mött många människor och deras livsöden och framför allt har jag delat Guds ord med många människor som idag är mina vänner på flera kontinenter. Grundbulten i mitt liv har varit baserad på att jag är en förlorad son som har funnit hem, flera gånger. Om man inte lär sig av andras misstag måste man göra sina egna.  Då jag har passerat 75 har jag framtiden bakom mig. Men å vilken nutid!

Om man tar det från början så föddes jag i  Ramsau am Dachstein i Österrike, kom till ett annat liv i Göteborg vid 9 års ålder, hamnade efter oavslutad gymnasieutbildning i England och Skottland där jag studerade för att bli “missionär”. Sedan följde två år på Baptistsamfundets Betelseminarium i Bromma och pastorstjänst i Elimkyrkan på Östermalm, Stockholms finaste stadsdel enligt de bofasta. 1974 lämnade jag Stockholm för en resande  representationstjänst för Fackelbärarna. 1977 flyttade jag till Järfälla och blev del i det pastorsteam som satte Aspnäskyrkan på kartan. 1985 Lämnade jag all s k “andlig tjänst” och blev en vanlig knegare med Bilmontör på visitkortet, om jag hade haft något. Inte förrän 2014 återvände jag till det som var min ursprungliga kallelse: att undervisa människor i Guds ord.

Jag bor idag i Doncaster, England och är medlem i Doncaster Evangelical Church. Jag är gift med Diana, född Stanger, och delar liv och hus med henne och hennes dotter Esther, samt en sedvanligt ’jag äger er’ katt vid namn Felix.

Det är i stort hela mitt nuvarande livs innehåll. Det ser ni snart om ni följer de olika länkarna i denna hemsida.

Teddy Donobauer